JK Kabinett till MAME - Arkad projekt!

Danska JK Kabinett


Another new friend

Första gången jag tänkte på att starta ett MAME (Multiple Arcade Machine Emulator) projekt var när jag spelade arkadspel på min dator med en emulator för några år sedan. Jag har varit lite avvaktande till om det var min grej då mitt huvudintresse är flipperspel från Williams, Gottlieb. När jag 2008 såg en annons om att gamla arkad kabinett såldes ut blev jag intresserad och ringde till säljaren. Det blev aldrig något köp av ett arkad kabinett då jag inte kunde bestämma mig!


En dag under 2010 tog jag en ny kontakt med säljaren och det visade sig att de hade arcade kabinett kvar av typen Danska JK kabinett så jag gjorde affär...!


På bilden ovan syns min son och dotter spela ett spel (DYNAMITE DEKKA) som satt i arakad kabinettet precis när vi fått hem det.


BILDER JK KABINETT


Another new friend

JAMMA kabinett från JK Danmark är populära att använda för att skapa sig ett MAME kabinett med enkla medel. JK kabinettet har två uppsättningar med kontroller vilket ger möjlighet för två spelare att spela samtidigt. Var spelare har en joystick och tre tryckknappar, kabinetten byggdes i Danmark och kallades för JK Kabinett i Sverige.


En del väljer att behålla möjligheten att fortfarande kunna spela spel från olika kretskort, JAMMA PCB, efter att MAME har installerats. Mitt MAME projekt kommer att handla om att skapa ett MAME kabinett med relativt enkla medel.


Another new friend

Kabinettet är ganska välbehållet på sidorna med små repor efter transporter. Det finns endast en större skada på utsidan av "taket" i bakkant.


Another new friend

Frontpanelen var lite sliten med en del partier med rost. Som tur var fick jag med en bättre frontpanel som jag kan använda. Jag har inte bestämt mig om jag ska måla om hela kabinettet eller behålla det i original utförande.Pleasure and Pinball

Page Last updated: 2013-05-09
Have You played A Pinball Today?

Contact me - replace (at) with @