Mina flipperspels histografi!


WILLIAMS FIREPOWER (SS) 1980


Firepower Pinball   Firepower Pinball

Mitt Williams Firepower 1980 hade stått hos föregående ägare i många år. Han som jag köpte spelet av berättade att hans barn brukade spela på spelet när de var i övre tonåren, men nu var de vuxna och spelade bara lite på det när de kom och hälsade på. Innan dess hade de köpt det från en person i Göteborg och de hade haft det i sin ägo i över 10 år. Han hade även ett Gottlieb EM spel som han funderade på att sälja.


Jag har läst om Williams Firepower 1980 att det var en riktig succe när det kom ut på spelhallarna i början av 80-talet. Då det var mest elektromekaniska (EM) spel ute på spelhallarna på den tiden och de elektroniska spelen (Solid State) började göra sitt intåg blev Williams Firepower 1980 och andra elektroniska titlar mycket populära. Dessa elektroniska spel hade ljud och röster samt andra roliga egenskaper. Tydligen var Williams Firepower 1980 så populär att folk stod och köade efter att få spela på det i spelhallarna.


De första Williams Firepower 1980 hade i början på prototypstadiet drop targets istället för stand up targets, det senare blev standard på produktionsmaskinerna. Det går att konvertera till stand up targets om man skulle vilja modifiera sitt Williams Firepower 1980.


WILLIAMS GRAND PRIX (EM) 1976


Grand Prix Pinball   Grand Prix Pinball

Mitt Williams Grand Prix 1976 hade varit i en samlares ägo i 5 år. Han hade köpt det av en person uppåt i landet och hade inte tid att göra iordning det då han började få för många objekt och snart skulle flytta till en lägenhet.


Williams Grand Prix 1976 var ett av de sista elektromekaniska (EM) spelen som gjordes av Williams i Chigago. Det är fullmatat med features såsom dubbla bonus banor och extra räknerullar (score wheels) i backboxen. Detta för att hålla den allt mer kräsna publiken intresserad av flipperspelen. Tydligen användes Williams Grand Prix 1976 för att testa den nya elektroniken som skulle komma i framtidens flipperspel i titlar såsom Gorgar, Firepower, Time Warp för att nämna några. Några Williams Grand Prix 1976 utrustades med elektroniska displayer och elektroniskt ljud istället för räknerullar och klockspel för att testa den annalkande halvledartekniken, (Solid State).Pleasure and Pinball

Page Last updated: 2009-11-16
Have You played A Pinball Today?

Contact me - replace (at) with @