My Gameroom!

IN THE BEGINNING!


Game room pics

Tanken på ett spelrum hade inte infunnit sig ännu i slutet av 2006 när jag blev ägare av mitt första flipperspel ett Williams Grand Prix 1976. Här ser vi min bror Christian provspela, spelet var inte färdigrenoverat men i såpass ordning så att man kunde spela på det med samma kula utan spelplansglas genom att snabbt lyfta kulan till utskjutarrännan när den rann för hand, då utskjutarfunktionen inte fungerade vid denna tidpunkt.


Game room pics

I början av 2007 utökades min samling med ett flipperspel till - Willimas Firepower 1980.


Game room pics

Game room pics

Det var här jag tänkte att jag kunde ha spelen bredvid varandra längs med en av kortväggarna i hobbyrummet och det blev starten på mitt spelrum.


MORE IS LESS


Game room pics

Sedan tillkom Willimas Space Mission 1976 under våren 2007 och det började bli lite mer spel att spela på, mer likt ett spelrum. Space Mission kompletterade Grand Prix, det första har inga inlanes och moving target medans det andra har inlanes, drop target.


EM spel som står högt på önskelistan och som vore intressant att komplettera spelrummet med vore Bally Space Time eller ett Nip it och kanske ett Williams OXO eller Fan-Tas-Tic. På SS sidan vore det kul att komplettera med ett Williams Black Night eller ett Gorgar och kanske en Bally Centaur. Ja det finns en hel del intressanta flipperspel att komplettera med - listan kan bli lång.


På bilden ser vi min dotter Alva och min grabb Albin lira på EM flipperspelen, då 3 och 5 år gamla. Riktigt kul att dom gillar att spela flipperspel.


Game room pics

En god vän Alex med sin son Gustav är och hälsar på och det blev en trevlig kväll i spelrummet!


THE "MONSTER" IS DOING ENTRANCE


Game room pics

I slutet av 2007 införskaffade jag ett Bally Creature From The Black Lagoon 1983. Thomas hjälper till med att baxa ner spelet i källaren för att slutligen hamna i spelrummet. Det var trixit att få ner spelet för källartrappan då det inte fanns mycket utrymme för oss att röra sig på ihop md spelet. Till slut fick vi igenom spelet genom källardörren!


Game room pics

Efter hårt arbetet med att få in CFTBL i spelrummet så var vi välförtjänta av att spela flipper. Min grabb Albin testar CFTBL.


Game room pics

Det verkar fungera väldigt bra med napp! Ja, min dotter Alva fick testa CFTBL innan läggdags, förhoppningsvis gav monstret henne inga mardrömmar!?!


Game room pics

Sedan var det min tur, Thomas grabb Jonathan var med och spelade.


MID 80´s GAME ROOM SECTION


Game room pics

Det finns alltid plats för ett till flipperspel. Våren 2008 dök det upp ett tillfälle att skaffa ett Williams Earthshaker 1989 som jag hade letat efter ett tag. Det passade bra in på andra sidan om barbordet. Nu började mitt spelrum att likna en mindre spelhall!


Game room pics

Hösten 2008 fick jag chansen att utöka "Mid 80´s game room section" med ett Williams High Speed 1986.


GAME ROOM RENOVATION


Game room pics   Game room pics

Hösten 2009 bestämde jag mig för att göra något åt mitt spelrum då det började bli trångt och väggarna var alldeles för tråkiga färgmässigt. Jag bestämde mig för att måla om väggarna och flytta alla spelen längs med en vägg för att få en ökad känsla av en riktig spelhall.


Game room pics   Game room pics

Det blev en aubergin liknande färg "Passion" som fondvägg och sedan en ljusare färg på de längsgående väggarna. Den andra kortsidan blev oxå en fondvägg med en brun kulör "Kakao". Rummet känns nu större med dessa fondväggar och det blev betydligt mer golvyta ledig efter renoveringen.Game room pics   Game room pics

another new friend

Nedan ser vi bilder på mitt spelrummet efter renoveringen.


Game room pics   Game room pics

Game room pics   Game room pics

Game room pics   Game room pics


Game room pics   Game room pics

another new friend

Våra "husgudar" fick en plats på väggen bredvid Space Mission.


GAME ROOM IN THE NIGHT


Nedan ser vi några kvällsbilder med belysningen.


Game room pics   Game room pics

Game room pics   Game room pics

another new friend

Här kan man sätta sig och vila lite efter en omgång på spelen.Pleasure and Pinball

Page Last updated: 2009-09-21
Have You played A Pinball Today?

Contact me - replace (at) with @