Pinball Events & Party!

PINBALL WORKSHOP 2011 VERDENSTEATERET SANDEFJORD - NORGE


Klicka för Pinball Workshop 2011 bilder

Pinball Workshop - är en träff som årligen återkommer i Norska Sandefjord. Nytt för detta året var att en Special Guest hade bjudits in till träffen för att hålla ett föredrag om flipperspel. Den speciella gästen var Steve Ritchie som en gång i tiden var speldesigner för Williams och som har designat flera av Williams stora titlar såsom Flash (1979), Firepower (1980), Black Knight (1980), High Speed (1986), Terminator 2: Judgment Day (1991), No Fear: Dangerous Sports (1995).


Det var för mig givet att ta med flipper flyers och spelplansplaster för att få dessa signerade av Steve Ritchie på Pinball Workshop - det som gjorde mig speciellt lycklig var att få spelplanen till mitt Williams Black Knight signerat av designern till flipperspelet - Mr. Steve Ritchie.


Ett besök på Pinball Workshop rekomenderas och är ett måste för en sann flipperentusiast!


FLIPPER-SM 2009 I BORÅS


Klicka för SM 2009 bilder

SM 2009 - Svenska Mästerskapen i flipper som i år gick av stapeln i Borås samlade 171 deltagare i huvudtävlingen och 111 deltagare i classics även kallad för skrottävling eller komplementtävling. I classics spelas det på äldre spel och det är lite omställning i spelteknik från att ha spelat på WPC spelen i huvudtävlingen, de äldre spelens flipprar har ibland gula eller röda gummin och kulan studsar mer vid nedtagningar och kontrollen över kulan har en tendens att minska när man spelar på dessa äldre spel. De spel som man spelar på i kvalen tilldelas utifrån lottning och till huvudkvalet tilldelades jag att spela på Indiana Jones, Cirqus Voltare, Dracula och Twillight Zone. Jag var nöjd med mina resultat på Indiana Jones och Twillight Zone men lyckades Tilta bort en Coffin multiball då jag precis fick loss Mist Mulitball på Dracula. Cirqus Voltare var ett riktigt drain exemplar så det blev naturligt en stor besvikelse. I classics kvalade jag på Nitro Ground Shaker, Viking och Rollerdisco och på det sistnämnda satte jag ett fint score på 526.240 poäng och slutade på 36 plats, i huvudkvalet slutade jag på plats 99 vilket kunde ha blivit något bättre om jag inte hade Tiltat bort några kulor på både Dracula och Indiana Jones. Det blir att lugna ner sin spelstil och träna vidare inför kommande tävlingar!


BPO 2009 - BORÅS PINBALL OPEN


Klicka för PMO2009 bilder

BPO - Borås Pinball Open - kvalspelen höll hög standard och det var mellan 70 till 80 deltagare. Det fanns gott om spel att spela på efter kvalen och en hel del sidoturneringar hölls, enhands, blind fold, dragster mm. Jag lyckades genomföra ett bra kval på Mousin Around, Jokerz!, No Fear, CFTBL, Fish Tales och Indianapolis 500 och hamnade på 33 plats av 77 deltagare. Missade slutspel med en plats men det kändes ändå som att jag var nöjd med min prestation.


PMO 2009 - PINBALL MASTERS OPEN LIDKÖPING


Klicka för PMO2009 bilder

Årets PMO tävling hos Silver-ball Maniacs Pinball Club lockade ett 60-tal deltagare från hela landet samt en norrman och två danskar för att kämpa om fina pokaler. Kvalomgångar hölls under 3 dagar i ny lokal som är större och rymligare och ser bättre ut än den som man tidigare har haft. I huvudtävlingen genomfördes kvalen på Dirty Harry, Attack From Mars, Spiderman, Doctor Who, The Addams Family och classics spelades på Fireball II, Centaur, The Games. Slutspel och finaler genomfördes under spelens sista dag och blev klara sent på natten/morgonen. Mina kvalprestationer i classic och huvudtävlingen blev medioker men jag blev glad över ett fint score på The Addams Family, 219 miljoner poäng.


ALB´s 7-ÅRS KALAS MED KOMPISARNA


Klicka för födelsedagsbilder

I juli månad fyllde min son Albin (ALB) 7 år och kalas ordnades tillsammans med hans kompisar. På ett barnkalas ska det förutom önskad mat från födelsedagsbarnet och tårta även ordnas en del aktiviteter såsom skattjakt, hoppa säck och dylika företelser. Ett uppskattat inslag var att få spela flipper en stund och kan det vara så att vi här ser nästa generations flipperspelare?


MÅNADSFINAL DECEMBER 2008 HOS SILVERBALL-MANIACS I LIDKÖPING


Klicka för julflipperbilder

En årlig pokaltävling ordnas i december månad hos Silverball-Maniacs Pinball Club. De har en fin samling med flipperspel som håller hög standard och det är alltid trevligt att träffa gänget som ordnar denna tillställning. Det gick bra för mig i Classic kvalet och slutspelet gav mig en 2:a plats med en silver pokal som vinst!


JULFLIPPER I SPELRUMET 2008


Klicka för julflipperbilder

När det är kallt ute och julen närmar sig lämpar det sig fint att spela flipper. En kväll i december samlades några vänner till mig för att dricka glögg och spela flipper.


40-ÅRS FEST MED FLIPPERSPEL 2008


Klicka för födelsedags bilder

När min 40-års dag skulle firas blev det fest med vänner och släktingar. Självklart blev det fokus på flipperspelen och den största delen av festen tilldrog sig i spelrummet. På fredagkvällen hölls en uppskattad miniturnering på flipperspelen med efterföljande bastu och förfriskningar. Mina vänner gav mig ett Gottlieb Genie 1979 - kan man få en bättre födelsedagspresent? Klicka på bilden ovan för att beskåda bilder från festen som pågick i två dagar.


PINBALL WORKSHOP SANDEFJORD 2008 - NORWAY


Klicka för Workshop2008 bilder

Favorit i repris, två glada gutter i Norget!!


PMO 2008 - PINBALL MASTERS OPEN LIDKÖPING


Klicka för PMO2008 bilder

En årlig tävling i flipperspel hålls i Lidköping hos Silver-ball Maniacs Pinball Club. Detta år deltog inte mindre än 80 spelsugna flipperentusiaster från hela sverige som försökte hålla i gång silverkulan på spelplanen så länge som möjligt.


BPP 2008


Klicka för BPP2008 bilder

Jag och TEX deltog i Balacs Pinball Party 2008 i Alingsås. En trevlig tävling med mycket folk i den trånga källarlokalen "bunkern". Varmt blev det under kvalet men det fungerade bra med extra fläktar som svalkade de spelande. Kvalet gick inget vidare - spelade dåligt på både Earthshaker och Dr Who men satte ett bra score på Judge Dredd 180.956.390 poäng.


MÅNADSFINAL DECEMBER 2007 HOS WEST COAST PINBALL I ALINGSÅS


Klicka för Alingsås2007 bilder

Här besöker Thomas (TEX) och jag (FED) West Coast pinball på deras månadsfinal i "bunkern" en källarlokal belägen i centrala delarna av Alingsås, därav namnet "bunkern". Det är ett trevligt gäng med många fina flipperppel. På bilden ovan, Albin (ALB) är här 5 år och tycker det är bland det roligaste som finns att få följa med pappa och spela på flippertävlingar. Han har med sig sin plastpall så att han når upp när han ska spela. På bilderna ser vi även TEX grabb Jonathan (JEX).


FLIPPER-SM 2007 I MÖLNDAL


Klicka för SM 2007 bilder

Ja, då var det dags att göra entré på de lite större sammanhangen nämligen SM - Svenska Mästerskapen i Flipper som i år gick av stapeln i Göteborg. Det känndes stort att deltaga i ett SM där man trodde att bara crème de la crème av flipperspelare deltog. Men det visade sig vara en öppen tävling för "Kreti och pleti" så det var bara att anmäla sig och åka ner och mingla bland alla flipperspelen och trevliga deltagare.


PINBALL WORKSHOP SANDEFJORD 2007 - NORWAY


Klicka för Workshop2007 bilder

Pinball Workshop - som namnet antyder så är denna träff i Norska Sandefjord inte så tävlingsinriktad utan mer inriktad på att träffas och prata flipperspel samt i vissa fall meka med dem. Det är deltagarna själva som tar med flipperspel till denna träff. Det ordnas dock en tävling för de som deltager på fredag och lördag kväll.


Detta är en mycket uppskattad träff så det är många från Sverige som deltager. Man kan räkna med att det alltid finns några spel utställda som man inte tidigare har provat då mångfalden är hög bland de utställda flipperspelen. Ett uppskattat inslag bland oss svenskar är att få göra ett studiebesök hos Ole och Elisabeths i deras lokaler på Parts 4 Pinballs. Alltid lika glada och trevliga ordnar de skjuts till deras lager utanför Sandefjord.


Ett besök på Pinball Workshop rekomenderas och är ett måste för en sann flipperentusiast.


PMO 2007 - PINBALL MASTERS OPEN LIDKÖPING


Klicka för PMO2007 bilder

PMO - Pinball Master Open i Lidköping var den första större flippertillställningen som jag deltog i och det var då jag förstod att det fanns många personer i Sverige som delade intresset för flipperspel och som åkte runt och träffades på olika tävlingar och tillställningar. Denna träff ordnas av det trevliga gänget pinheads i Silver-ball Maniacs Pinball Club.


Det var lite nervöst att deltaga i tävlingen då jag inte kunde alla regler för de olika flipperspelen. Då vi spelade kval i grupper om fyra fick man råd och tips av de som hade varit med längre om spelens regler och olika skott för att plocka ut poäng. Som framgår av någon bild så var mina poäng ganska mediokra, men det var min första större tävling och det kom att bli fler tävlingar för min del framöver då det var otroligt rolig stämning och mycket trevligt folk som deltog. Jag vill nämna att jag lyckades trots min ringa erfarenhet av moderna flipperspel vinna tredje pris i jumbofinalen som gick på ett Theathre of Magic (ToM), ett mycket trevligt spel.Pleasure and Pinball

Page Last updated: 2013-09-05
Have You played A Pinball Today?

Contact me - replace (at) with @