Cleaners the essence of refurbishing!

Playfield Cleaner & PolishNovus 2

Novus 2 - är universalmedlet vid rengöring av så väl spelplanen som spelplansplaster. Jag har aldrig vågat använda Novus 2 på mina spelplansplaster för risk att repa ytan med små repor, men det finns de som använder det på ytan som ej har motivet. Jag tvättar mina speplansplaster endast med diksmedel och rinnande vatten, det räcker för att de ska bli riktigt fina igen.


MP52

MP52 Möbelpolish - använder jag efter att jag har fått bort den grövsta smutsen på spelplanen. Den ger spelplanen en fin lyster.


Label Off

Label Off - är en special produkt för att ta bort limrester. Denna produkt använde jag när jag skulle ta bort limrester på spelplanen efter mylaren på Williams Earthshaker.


Leg

SIMONIZ - Carnauba wax är den sort av wax som rekommenderas av flipperentusiaster - Mill wax är ett annat märke som oxå rekommenderas. Carnuba wax innehåller inga spår av vatten.


Mr Muscle

Mr Muscle - använde jag i början för att göra rent poster, metalldelar mm, men sedan jag skaffade ultraljudstvätten så använder jag Mr Muscle bara till att rengöra spelplansglaset.


Leg

CP-100 - playfield cleaner - rengör gummiringar och tar bort hårt sittande smuts på spelplan.


Tops

Tops - går det åt en del när man ska rengöra ett flipperspel.


Scotch-Brite   Scotch-Brite

Scotch-Brite - jag brukar dela dessa och använda den gröna delen för att göra rent metalldelar och på ej synliga hårt smutsade spelplansytor. Den gula delen använder jag för att applicera Novus 2 och wax på spelplanen.


Lubricants


Super Lube

Super Lube - ett silikonbaserat fett som ej drar till sig fukt eller damm. Används vid smörjning av länkgage vid metall-metall.


Chemicals


Aceton

Aceton - jag har tappat räkningen på hur många flaskor med Aceton som jag har förbrukat sedan jag började med flipperspel. Aceton på en tops eller scotch brite gör rent switchar, metalldelar, solenoider mm. Använd aldrig Aceton på spelplaster då de av naturliga skäl kan bli förstörda.


Bensin

Bensin - liknande Aceton kan med fördel användas vid rengöing på kretskort.


Leg

Plastiskt trä för reparation av skador på spelplan.


Leg

Super glue.


Leg

Araldite - 2 komponents lim - för reparation av spelplans plaster som har spruckit eller är trasiga.


Leg

Lödpasta.


Leg

Lödfläta.


Leg

Smoke-Ex - om du inte står ut med lukten från ett äldre flipperspel?!?


Paint


Leg

Akrylfärg - olika färger för färgbättring.


Leg

Golvlack - lackning över färgbättringar.Pleasure and Pinball

Page Last updated: 2009-03-18
Have You played A Pinball Today?

Contact me - replace (at) with @